餐厅: 大中華飯店
资讯:

2016-02-12 5476 浏览
中国人食团年饭,当然要揾番间中菜馆,一讲到食小炒,点会唔谂到大中华呢?不过真系要订枱,临近岁晚,想有位都好难,重要订左大枱都要等‥‥‥自助式写单,写好就俾伙记帮你落,就算买饮品啤酒,都要自己行过隔离士多买,食得地茂,环境就唔好谂,toilet就更加唔好提,大家志在享受食物!猪手,我都无谓介绍,都介绍都烂晒,一个字“正”! 炒菜都OK!土匪鸡,人人都有一只,我觉得唔系志在食,系志在有得撕鸡,虽则得一对手套,但大家既合作精神值得加分。讲番只鸡,肉都嫩,不过都系觉得撕鸡先系个gimmick位!花甲,本人少食,但都觉得好好食,清甜无沙,煮到岩岩好,大赞!因为大中华确实有太多好野食,猪手呀、鸡呀,好似抢晒风头,点知呢个鳝,个人觉得系成晚之冠,香口又脆,南乳味又唔太浓,自己想食几重口味就自己点个碟仔,炸完之后仍然保留到鳝既味,嬴晒!全晚最差之选,外皮唔够脆(可能都应该唔脆),入面太“林”,食落口好似系“梅”既感觉,所以对呢个印象唔太好!朋友话一定要叫呢个,我都系第一次试,少少饭焦,都香口,不过就少左腊肠味,不过都ok!因为只数既关系,我系无缘食到,但唔紧要,朋友食完都赞不绝口,所以呢个都系推荐之
铁板黑椒猪手
猪手,我都无谓介绍,都介绍都烂晒,一个字“正”!
清炒菜
炒菜都OK!
土匪鸡
花甲
南乳吊烧鳝
鲮鱼球
腊味煲仔饭
桶蚝
因为只数既关系,我系无缘食到,但唔紧要,朋友食完都赞不绝口,所以呢个都系推荐之选!

听讲大中华火㶽一样都咁好食,衬住个天未热得晒,系时候起团一试!
2016-02-02
庆祝纪念