2021-08-14
今日同同事去海港中心食lunch,拣左呢间韩国餐厅。等位都等左20分钟😴,上菜算快,大约5-10分钟。①烤牛仔骨铁板(跟白饭)🐮🍚牛仔骨颇韧😥,一般,泡菜都普通②鸡肉饭🐓🍚配糖心蛋🥚饭有少少椰菜同萝卜丝有啲口感,用黎拌饭唔错。可惜鸡偏鞋口,一啲大件一啲细件好似执头执尾咁砌埋一碗😕…唔滑亦都无乜鸡味,不过比牛好。问侍应拎左韩式辣椒酱捞左就好食好多,唔加应该成个饭都好难食😅…糖心蛋就正常不过不失。③香辣泡菜捞冷面配烤鸡肉🐓🍜冷面挂到汁算系三个入面比较好既一个main,啲鸡就应该同拌饭既鸡一样,所以都系麻麻🌝。④紫菜粉丝卷(3件)紫菜皮脆,入面就烟烟韧韧咁,不过无酱点就比较干。野饮普通,冻饮加$4唔太值🙅🏻♀️。呢间其实都无咩服务可言,麻烦侍应拎碗仔都要我地自己去拎,但又要收加一服务费🤷🏻♀️……排队又耐,建议外卖,有折比较划算又唔使等咁耐。唯一比较可取既系份量大,啱男士食。
①烤牛仔骨铁板(跟白饭)🐮🍚
牛仔骨颇韧😥,一般,泡菜都普通
②鸡肉饭🐓🍚配糖心蛋🥚
③香辣泡菜捞冷面配烤鸡肉🐓🍜
④紫菜粉丝卷(3件)
紫菜皮脆,入面就烟烟韧韧咁,不过无酱点就比较干。
野饮普通,冻饮加$4唔太值🙅🏻♀️。