2016-11-12
C+揾食团 || 是日摸酒杯剥花生 - 【天后】剥花生Drunkerland呢排天口凉凉地同朋友系铜锣湾shopping完漫步过维园--黎到天后既Drunkerland整返Round Happy Hour + Early bird dinner--Drunkerland门口已经有一大个酒柜展示出好多唔同特式既手工啤酒瓶--\\ 饮品篇Drunkerland有好多款唔同手工啤酒供应--如果唔知饮边只既可以请Waiter介绍要麦味 /果味 / 甜味较重既都有唔同既选择--不过\\ ms.C 气管唔系好好由于今日要戎酒关系成晚叫左两杯MocktailEasy Day - $55Passion fruit purée, pineapple juice, 7 up--Ar Me ($55) Strawberry mixer, orange juice, cranberry juice --两款都系以果汁味为主我较钟意Easy Day菠萝味好香入口酸酸甜甜好清新--\\ 小食篇自从铜记花生吧搬左之后都冇去过吧见到有原粒剥壳花生食喇--\\ 西式辣条 - $68好特别既小食系炸响铃配上自家制辣酱
同朋友系铜锣湾shopping完
不过\\ ms.C 气管唔系好好
由于今日要戎酒关系
成晚叫左两杯Mocktail
Easy Day - $55
Ar Me ($55)
两款都系以果汁味为主
鱼皮烧到浓浓地
由于用盐烧
咸咸地之余
同时带出鲜味
除左串烧、煎炸野之外
我地仲叫左Pizza
反而清清地
唔会太漏食到蕃茄既香甜味
Drunkerland
天后银幕街27号地下B舖 --
| ms.C+ Makeup Space | x | 讲女C生活 |
♧ 80′s 后 X 100%土生土长水瓶港女;随心讲,随心写