系佢寄卖酸种面包嘅时候已经想试😆最近自立门户开左间cafe~除左有主打嘅酸种面包之外,仲有其他小食同甜品🤩墙上嘅架放左好多真sourdough🍞😆唔少人一个个大包咁买走都得🤣我想食埋大家都劲赞嘅面包布甸,就系度食😉🌟🍯焦糖奶油面包布甸🍮 ($58)Caramelized soft bread pudding🌟必点❗️唔叫嘅话会后悔(隔离枱叫左另一款甜品表示:你果个好似好味啲😂🙈)-🤤完全系一个面包蛋糕版嘅焦糖布甸🍮-外层用焦糖烤到脆脆~入面软熟到好似食紧海绵蛋糕🍰带少少蛋香~而且浸满奶油,充满湿润感😍-伴碟嘅柠檬雪葩酸味明显🍋可中和面包布甸嘅甜-呢款完全颠覆咗我对面包布甸嘅认知😭想带阿妈返黎encore🤣🥑牛油果蕃茄莎莎配酸种面包🍅🍞 ($73)Avocado & tomato salsa open toast-❗️超巨型+好厚嘅sourdough😳份量比其他cafe大😆-🍞边位外皮带硬脆~中间保持到chewy,微微拉扯😀如果多啲酸味就好喇😚-牛油果份量都几多🥑目测有半个?! 配埋蕃茄🍅洋葱、黑椒同橄榄油~酸酸地咁感觉清新开胃😆-本身惊唔够饱,计划叫两块😂点知一块都好饱肚🤰🏻价钱:份量、质
Caramelized  Bread  Pudding

🌟🍯焦糖奶油面包布甸🍮 ($58)
-🤤完全系一个面包蛋糕版嘅焦糖布甸🍮
-伴碟嘅柠檬雪葩酸味明显🍋可中和面包布甸嘅甜
Caramelized  Bread  Pudding

🥑牛油果蕃茄莎莎配酸种面包🍅🍞 ($73)
-本身惊唔够饱,计划叫两块😂点知一块都好饱肚🤰🏻

价钱:
份量、质素同价格成正比

总结
-环境开扬舒服,几适合带埋laptop去work from cafe👩🏻‍💻
-强烈推荐面包布甸😋
2021-02-03