2023-05-27
👧🏻😋👅🍽✨Cafe原来除左环境仲有超高质食物🥰-GRIND SIZE🇭🇰 旺角通菜街10号地舖 🇭🇰-🛋见通菜街有间光猛cafe谂住食少少野休息下, 点知原来仲有楼上sofa同榻榻米位劲有家的感觉🛋仲要野食质素系完全超越我心目中觉得cafe可做到既水平😱-🍋 ☕️ 🍰 不是饮品•冻柠茶 $78💯将柠檬茶以甜品方式呈现出黎, 系红茶心太软加柠檬雪葩💯流心红茶馅热辣辣, 茶味好浓郁又唔会太甜💯夹埋柠檬雪葩真系有柠茶feel, 对非朱古力既心太软仲要好好食感觉好新奇😳-🐮 慢煮牛面颊•港式沙嗲汁煎肠粉 $158✨微辣沙嗲汁好浓香花生味, 牛面颊好腍仲有少少筋✨重点系佢肉既份量超多, 多到遮住晒啲肠粉😂 $158来讲完全物超所值✨肠粉轻轻煎到个边脆脆地, 入面系滑既, 点沙嗲汁唔错-🐠 🍖 🧀烟三文鱼•巴马火腿•瑞可塔芝士•多士 $78💯Ricotta好重手, 同淋上面既蜜糖劲夹💯 Parma ham加烟三文鱼都系咸, 加左蜜糖味道上就多咗个层次冇咁寡💯多士个包有少少提子干同果仁都系甜甜地令成个多士食落好和谐
Cafe原来除左环境仲有超高质食物🥰
GRIND SIZE
🇭🇰 旺角通菜街10号地舖 🇭🇰
🛋仲要野食质素系完全超越我心目中觉得cafe可做到既水平😱
🍋 ☕️ 🍰
不是饮品•冻柠茶 $78
💯将柠檬茶以甜品方式呈现出黎, 系红茶心太软加柠檬雪葩
💯流心红茶馅热辣辣, 茶味好浓郁又唔会太甜
不是饮品•冻柠茶
不是饮品•冻柠茶
🐮
慢煮牛面颊•港式沙嗲汁煎肠粉 $158
✨微辣沙嗲汁好浓香花生味, 牛面颊好腍仲有少少筋
✨肠粉轻轻煎到个边脆脆地, 入面系滑既, 点沙嗲汁唔错
慢煮牛面颊•港式沙嗲汁煎肠粉
烟三文鱼•巴马火腿•瑞可塔芝士•多士
🐠 🍖 🧀
烟三文鱼•巴马火腿•瑞可塔芝士•多士 $78
💯Ricotta好重手, 同淋上面既蜜糖劲夹
💯多士个包有少少提子干同果仁都系甜甜地令成个多士食落好和谐