2019-12-27 288 浏览
荔枝角坚冇咩好食,今日同事话要陪佢出街食,我地黎到 D2 PLACE,原来 GOLF 场入面有间餐厅,见冇咩人,我地可以当讲坏话既秘密地方。哈哈 ~~我地坐底冇耐,听到原来呢道转左手,依家生意都真系难做。我地快快选完再慢慢吹水。餐牌只有 6个选择,今日大家黎散心,当然要豪一豪佢啦 !! 我地叫左 两个贵既 ~~ 哈哈今日餐汤系 南瓜汤,同事叫左,而我就叫沙律,我饮左佢一啖,都唔错 !! 好多纤维,奶味亦都唔重,真材实料 !! 而我个沙律既菜都好新鲜,配油醋汁好开胃 !! 仲有一篮 4块既蒜蓉包,正呀 !! 佢焗得好香口 ~~但恶梦黎喇 ~ 你知啦 !! 大家既 LUNCH 只得一粒钟,我地最后等到 13:45 先有野食,都真系 ... 要急食 ! 不过可能新餐厅未适应挂,但我想讲个场咁大,LUNCH 你都搅唔掂 ... 都真系好大镬 !! 大家都真系好把握时间架嘛 ~ 好在野食唔差,但时间方面希望餐厅好好改善 !第一个黎既系 香煎猪上肩肉配芥末籽汁,这个我地觉得个猪腌得好好,咸味适中,配上厨师既汁好开胃,酸酸甜甜既感觉 !! 摆盘都几靓,有娃娃菜同露荀,仲有几件个薯仔,唔错 !!但黎完

但黎完呢个 ... 我地就澎澎声叫野饮,我叫左冻柠茶同佢既热奶茶,都系正常野 !!

又好几分钟之后先黎我呢个 烤澳洲顶级肉眼扒配磨菇汁,个牛扒坚好好味 !! 我叫既 5成,真系做到好好 !! 但酱汁我期望佢系好多菇俾我咬下,但当然冇啦,哈哈 ~~ 同埋个汁系似黑椒汁咁,但唔错既,底下既配菜同猪肩一样,唔多讲喇 ! 但亦都要坛下 ... 薯仔 ... 好似冇熟过咁,太生 !! 明明猪肩底既薯仔我仲赞紧 ...

本来谂住食多个甜品 ... 但最后都放弃喇 !! 等佢运作下,之后再改善再黎 !!
  • 烤澳洲顶级肉眼扒配磨菇汁
  • 香煎猪上肩肉配芥末籽汁