2022-07-07
朋友一向唔食红肉,俾佢揾到间专食海鲜同埋蔬菜嘅 cafe, 星期五晚就带我去见识下 EFG Eat for Green 🍀又系美食天堂,观塘骆驼漆大厦,装修新净企理,空间几大,坐得舒服,@eatforgreen 概念几特别我钟意。每月优惠/厨师推介超抵食之选,我自己个人十分推介!炸鱼薯条 $30炸鱼真系细细条嘅白鱼,炸得酥脆可口,配搭自家酱汁,好滋味。仲有非一般薯条,甜薯外脆内绵,香甜蕃薯味条别有一番风味。原条盐焗鲈鱼 $50卖相好有气势,我自己本来就唔钟意食鱼嘅,因为怕有骨,厨师真系好贴心,竟然原条起咗骨,啖啖肉肉,越食就越想食。原条盐焗鲈鱼味道浓淡适中,咸味渗进鱼肉,连鱼皮吃味道很好,锁紧鱼肉水分,鲜嫩多汁,肉质保持紧致,吃到鱼的原汁原味,大赞!日本生蚝(第一客)$78(追加)$58问咗店长系乜嘢生蚝,原来系兵库县大大只日本生蚝🇯🇵 CP值超高!六只都真系唔够喉,兵库产生蚝🦪 产地直送 而且季节限定, 闻到淡淡的海水味已经知道系高质货。食落真系冇得弹,甘甜水润,味道相当鲜甜,肉厚丰满非常肥美,肉质鲜嫩,入口够 creamy 蚝味持久!饮品买一送一青柠薄荷乌龙𣲙茶 $35Free 菠
每月优惠/厨师推介
超抵食之选,我自己个人十分推介!
炸鱼薯条 $30
原条盐焗鲈鱼 $50
日本生蚝
(第一客)$78
(追加)$58
饮品买一送一
青柠薄荷乌龙𣲙茶 $35
Free 菠萝乌龙冰茶
清新醒胃,冰凉薄荷,够冻又够爽!
(素)牛油果素鸡肉阔条面 $108
食完味道浓郁的海鲜,主食叫返个素食平衡一下。
牛油果 🥑,super food ,卖相吸睛,咸香软滑嘅素肉,健康有益!
份量几大,口感都几似肉,丰富口感,每条阔条面都挂住香滑牛油果酱汁,creamy味道唔错。
小店服务好,食物质素高,由前菜、小食到主菜、饮品都好满意,价钱亲民,绿色 Cafe 值得推介!