2022-12-22
今日约左同事黎呢度食lunch。Catchic Restaurant & Bar位于遮打大厦2楼,地点都算方便。不过booking得12点或者1点,早左到真系要系门口等有位先可以入。行楼梯有outdoor位可以walk-in,不过较为凉同埋猛热头。Christmas two-course set lunch价钱$265,比平时加左$20,包前菜/沙律或者汤,主菜同咖啡或者茶。甜品或者水果要另外加钱。某些主菜要加钱。主餐牌有前菜沙律,西式,中式,素菜等等。今日早餐食得多,简单叫左个素菜。先黎一个面包篮配橄榄油,面包唔多暖,有几款拣,味道质感都麻麻地。橄榄油味道都麻麻地。Roasted Cauliflower Steak $145Asparagus, Pecan, Tahani, Romesco Sauce我本来以为椰菜花真系会整到好似扒既样,真系过分期望。椰菜花味道质感无特别,上面有4条芦笋,上面撒上花生碎,伴有个橙色Romesco Sauce就非常好食,个汁椒味都浓,唔错。不过素菜食材无特别。环境唔错,楼底高,餐桌同餐桌之间够距离。如果只系叫一个主菜都抵食,不过素菜就唔值呢个价钱。我见
Christmas two-course set lunch价钱$265,比平时加左$20,包前菜/沙律或者汤,主菜同咖啡或者茶。 甜品或者水果要另外加钱。某些主菜要加钱。主餐牌有前菜沙律,西式,中式,素菜等等。今日早餐食得多,简单叫左个素菜。
环境唔错,楼底高,餐桌同餐桌之间够距离。如果只系叫一个主菜都抵食,不过素菜就唔值呢个价钱。我见朋友叫既羊架都唔错,有两大条。