2020-10-14
最近发现原来屋企去Mikiki好方便,一程巴士就到!今日一于去商场行街买下日用品货,去到发现商场俾狗仔入去行,好难得!加上近排天气吾好,系室内放狗的地方真系少之又少。去完一田入货,之后就实系到食埋饭先反屋企啦。系商埸外围有吾少食店可以俾你选择,仲有佢地都有提供户外地方食饭,如果你系食烟人士或者带埋狗仔就岩晒!今次选择左一间德国餐厅食,叫Das Bier,之前去过大角嘴分店,都几唔错!今日去到Mikiki分店,装修比较光,大角嘴分店就更似酒吧,各有各好!我主要系俾佢张德国猪手相吸引左入去食。餐牌内容主要分左前菜、意粉、猪手、德国肠同啤酒等,仲有套餐选择!我就要左个香草酱烟肉三文鱼意粉、德国咸猪手配酸菜及薯仔沙律,仲有Erdinger weissbier!香草酱烟肉三文鱼意粉份量都吾少,如果两个女仔食一碟都够食。香草酱味道浓郁,意粉软硬度又岩岩好。出面试过食到超软身的意粉,煮到过晒火,好糊口,一d都吾好食。食意粉都系一分钱一分货!德国咸猪手配酸菜及薯仔沙律,同样大大只,打卡影相一流。未食都睇得出佢层皮超脆口。肉质食落去仲有弹性同肉汁,咸度岩岩好。配菜的酸菜,仲有薯仔沙律,都好好食,味道岩岩
我主要系俾佢张德国猪手相吸引左入去食。
德国咸猪手配酸菜及薯仔沙律,同样大大只,打卡影相一流。
配菜的酸菜,仲有薯仔沙律,都好好食,味道岩岩好,可解油腻感。
食德国菜又点可以唔饮酒!Erdinger Weissbier白啤酒系其中一款出名既德国啤酒,推介大家试下!味道带有清新麦香,清清地都岩晒女仔饮。同埋都系打卡首选,个杯高身好靓,我都好想要反一只靓杯。
整体食物质素唔错,服务就唔好太有期望,店员比较年轻!不过食饭都系希望有个舒服空间倾下计relax下,最紧要系食物好食呢