2022-04-23 202 浏览
难得去开屯门同朋友行山,你到呢间一直都好想试嘅煲仔饭店。可惜因为正关系佢冇咗lunch set Menu,所以价钱都比较贵。 同朋友share左一个白鳝煲仔饭同埋一个串烧套餐。套餐份量偏西我得女仔食嘅话系够嘅,但系我就觉得冇食街边煲仔饭咁爽。 间舖头行小清新路线,有一个几靓嘅吧枱,不过晏昼又要行山就费事饮酒啦。 刚刚个串烧套餐,里面包括鸡翼、免治鸡肉棒、炸豆腐、秀珍菇、仲有牛肉粒。 整体份量唔多,味道唔错,可惜嘅就系冇酱汁配搭,真系食佢嘅原汁原味。推介牛肉粒己有牛味唔错。 至于个饭呢就有饭焦嘅,应该系用返煲仔饭嘅饭底,但系味道偏淡,唔会油腻。 相比之下煲仔饭好食啲,大概四至五够白鳝,唔多骨、嫩滑鱼油味香。 煲仔饭唯一可惜就系唔够大份,但佢加埋蛋黄捞埋嚟食非常香,热辣辣值得推介。