2023-03-09
/阿肥🦁阿瘦🐰推介/住大埔区嘅朋友放左工再揾个地方同朋友chill下🍻、睇下波⚽️,哩间酒吧都系唔错嘅选择🤣!佢地方细细,但个vibe唔错😌,坐得舒服。而且有好多款串烧🍢,最啱送酒😋。酒精饮品选择亦有好多,手工啤🍺、cocktail🍹都有好多款,总有一杯啱你口味。🍢各式串烧款式多到数唔哂,由海鲜🦞、猪🐷牛🐮羊🐐,到蔬菜🥬,咩都有啲,整体味道都唔错😌。试左咁多款我地最推介嘅系:🍆招牌茄子烧 $39上面铺满蒜蓉同葱花,仲有孜然粉,好惹味🤤!🐟盐烧白鳝串 $58好厚肉,食落弹牙,忍唔住Encore多串🤣!🍚烧黑松露带子珍珠饭 $118果日都有啲饿,于是叫左个饭医肚先😌,份量都唔细,而且每粒带子上都有一大啖黑松露酱💁🏻♀️。🍹Rainbow $118酒如其名七彩颜色咁🌈,好适合打卡😍,味道方面甜甜地,唔太重酒精,适合轻松饮😌。🍸The Sexy Monica $887up、青柠同Volka嘅组合,饮落几清新✨,而且蓝蓝地色咁几靓😌!💸人均消费:~$500📍芝加哥串烧酒场 大埔大埔太和路15号太和中心地下37号舖元朗金祥坊2号明云阁地下A-B号舖#foodie #food #香港美食 #hkfo
🍢各式串烧
🍆招牌茄子烧 $39
上面铺满蒜蓉同葱花,仲有孜然粉,好惹味🤤!
🐟盐烧白鳝串 $58
好厚肉,食落弹牙,忍唔住Encore多串🤣!
🍚烧黑松露带子珍珠饭 $118
🍹Rainbow $118
🍸The Sexy Monica $88
💸人均消费:~$500
📍芝加哥串烧酒场
大埔大埔太和路15号太和中心地下37号舖
元朗金祥坊2号明云阁地下A-B号舖
#foodie #food #香港美食 #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblog #hkig #hkigfood #吃货 #西式 #西餐 #沙田好去处 #大埔好去处 #太和好去处 #沙田美食 #大埔美食 #太和美食 #沙田 #大埔 #太和 #午餐推介 #晚餐推介 #酒吧 #打卡餐厅 #元朗美食 #大埔酒吧 #串烧 #元朗好去处