2023-06-15 73 浏览
👧🏻😋👅🍽✨chill下海旁高质cafe😙-Urban Coffee Roaster🇭🇰 将军澳唐贤街29号蓝塘傲地下12号舖 🇭🇰-💁🏻将军澳海旁超多餐厅! 呢间直头系对正海景仲有好大个玻璃窗, 慢慢睇住个天变黑又系另一加分体验💁🏻铺位超大又够冷气, 枱同枱中间好阔落, bar枱自己饮杯野睇下景仲chill💁🏻QR code一落完单就有人拎餐具黎, 服务都好周到-🥞法式焦糖班戟 $108💯班戟好厚身, 挺身得黎唔会硬, 够moist同蛋香味💯系焦糖炖蛋既变奏版, 面头焦糖又系脆卜卜, 炖蛋蛋浆份量适中, 唔会太多太甜, 岩岩好食晒三层pancake-🍨水果蜂蜜谷物乳酪碗 $78✨乳酪冇加好多糖, 味道天然酸酸地, 落左少少蜜糖捞埋食劲正✨当然唔少得果干同果仁仲有D cereal, 香脆又甜甜地, 加埋新鲜香蕉, 蓝莓同士多啤梨冇得弹-🥯油渍黄油鸡宾尼迪 $118💯油渍即系我地平时听开既油封, 呢个处理手法令鸡肉肉质更嫩滑juicy; benedict重点当然系流心水波蛋, 蛋汁同个homemade sauce好夹💯menu有写话个homemade sauce系辣, 但食落又唔多觉,
👧🏻😋👅🍽✨
chill下海旁高质cafe😙
Urban Coffee Roaster
🇭🇰 将军澳唐贤街29号蓝塘傲地下12号舖 🇭🇰
💁🏻QR code一落完单就有人拎餐具黎, 服务都好周到
🥞
法式焦糖班戟 $108
💯班戟好厚身, 挺身得黎唔会硬, 够moist同蛋香味

🍨
水果蜂蜜谷物乳酪碗 $78

🥯
油渍黄油鸡宾尼迪 $118
💯menu有写话个homemade sauce系辣, 但食落又唔多觉, 反而我会话佢好浓好够味, 加埋面头青苹果丝一齐食就更清新

🍔
慢煮猪肋汉堡配薯条 $128
✨慢煮猪肋肉超嫩超腍, 同经典burger既番茄生菜芝士, 对住传统牛肉burger都唔会比下去
✨薯条粗身连薯皮超脆, 仲配左个黑松露蛋黄酱劲好味!

🥛
Iced Chai Latte $61
💯饮得chai latte就系钟意香料味, 除左原条肉桂, 仲放左一小块八角系latte面; 香料同奶味好平衡
☕️
Iced 85% Chocolate $54
✨有两款朱古力, 85%比较dark, 超香浓medium-low sweetness更突出朱古力香味