2018-12-15 378 浏览
郊游日👯‍♀️,手脚并用完肚仔打晒鼓,一直都觉得535 tower里面嘅餐厅好型,但担心价钱贵唔亲民。但意外地比我发掘到呢间无论性价比、环境、食物质素都十分岀色嘅餐厅😚😋Ham Croquttes🍖无论外形同味道都同薯波好近似🥔但食落有浓香奶油味。原来里面内馅丰富😂有牛奶、火腿、洋葱等等,虽然系炸物,但完全零油腻感🤙🏻Baked egg and mash🍳薯蓉里面有啲烟肉碎,职员教我地要先将半熟蛋同薯蓉捞埋一齐,再用脆法包点住食,一脆一软滑口感,配埋小小烟肉碎令整体口感同味道非常match!!🤤Grilled Vegetables🥗有茄子🍆、翠肉瓜同埋两款唔同色嘅意大利青瓜🥒。以青酱 (pesto),青新得黎又带点独特嘅芳香,渗透岀淡淡嘅蒜香同罗勒味,原来看似普通嘅菜都可以咁好味厚切薯条🍟个wasabi蛋黄酱特别到令我个茄酱男朋友放弃咗佢最爱嘅蕃茄汁!粗薯条系我嘅至爱,咁多样favourite摆埋一齐,说好的减肥......这么近,那么远🤭Honey roasted spring chicken🍗蜜糖烧鸡令人好想约人围炉BBQ🥢餐厅好贴心咁已经起好咗大部分骨,令鸡胸lover嘅我轻易可以

Ham Croquttes🍖

Grilled Vegetables

厚切薯条🍟
厚切薯条

Honey roasted spring chicken🍗
蜜糖烧鸡令人好想约人围炉BBQ🥢餐厅好贴心咁已经起好咗大部分骨,令鸡胸lover嘅我轻易可以自行开动。翼位鸡脾就留俾另一半慢慢叹😂 只鸡火喉啱啱好,外皮香脆渗岀淡淡蜜糖味,佢嘅肉质都好嫩滑,认真蜜味可口🤤🤤伴碟嘅菜都好岀色,尤其系啲连皮薯仔👍🏻👍🏻
Honey roasted spring chicken

整体黎讲,菜式特别,配搭都有惊喜🤩 环境好有高档设计嘅感觉,座椅型格舒适,就好似机场VIP Lounge等起飞🤣 啲食物摆盘每道菜都好精致!两口子星期六慢慢倾住叹,感觉极之良好🥰

2018-12-15
  • Ham Croquettes
  • Baked egg and mash
  • Honey roasted spring chicken