2022-03-14
嚟介绍下特色cafe喇☕️!今次想同大家分享嘅系位于尖沙咀嘅特色cafe Mood Coffee😗。发现我好似呢排都系介绍尖沙咀嘅餐厅🤣,不过都证明咗尖沙咀真系有好多值得关注嘅餐厅啊😋!环境方面☝🏻餐厅嘅空间唔算话好大,不过就胜在细得嚟都依然有mood chill住食🥳。因为餐厅主要都系用自然光☀️,所以喺餐厅影出嚟嘅相都真系几靓㗎📸,而我就特别钟意餐厅门楣上方𠮶个会变色嘅灯箱❤️🧡💛💚。虽然餐厅唔算大,但依然设有两个堂食嘅位置🧁🍰。我觉得坐喺度食嘢真系可以享受到难得嘅MeTime😌。食物方面✌🏻#HealthyToast($42)去到cafe就点都要试返啲招牌嘢食先啦🤩,而呢间cafe嘅招牌嘢食非Toast莫属啦🥪。今次我叫咗份健康版嘅多士👾。讲返卖相先,我觉得份多士真系打卡一流,个包装同份食物都够晒吸引🙌🏻。同埋牛油果片嘅份量真系好足够🥑,可以覆盖埋块火腿添👍。绝对一份够健康嘅食物!#三重朱古力肉桂焦糖流心松饼($28)个人觉得朱古力味都真系几浓🍫,仲要真系做到流心嘅效果!一啖Muffin,一啖朱古力酱咁食真系好满足😈。不过我觉得比起朱古心流心,个焦糖效果就冇咁突出啦。食完都唔太觉得个M
环境方面☝🏻
食物方面✌🏻
#HealthyToast($42)
#三重朱古力肉桂焦糖流心松饼($28)
个人觉得朱古力味都真系几浓🍫,仲要真系做到流心嘅效果!一啖Muffin,一啖朱古力酱咁食真系好满足😈。不过我觉得比起朱古心流心,个焦糖效果就冇咁突出啦。食完都唔太觉得个Muffin有焦糖化🤐,不过整体都算好食!
#黑芝麻杏仁奶($45)
我第一个反应就系杯嘢啲配色真系好靓🤤。黑同白嘅配色,仲要带有啲流动嘅效果😇,近睇就好似件艺术装置咁🤣。讲返味道先,我觉得黑芝麻同杏仁奶都算几夹,唔会话有其中一面抢咗个焦点🤪。不过如果大家去试嘅话,就唔好学我咁痴线拣冻饮啦。👾
👉🏻整体我觉得佢算系一间比较chill嘅细cafe。如果大家想体验下慢活生活嘅话,不妨可以试试😙。
(后记:之后呢个page嘅产量应该会开始下降,冀望各位foodie同钟意食嘢嘅朋友都要继续食好啲。日子再难,都毋忘要食好嘢!)
评分以🌕表示(满分为5)
环境:🌕🌕🌕🌕🌑
卖相:🌕🌕🌕🌗🌑