2024-09-05
今日同朋友到西贡一日游,决定响呢间餐厅度食晚餐,贪佢气氛宁静舒服 ,仲可以望到辽阔嘅海景,感觉好chill🥰。🦪焗扇贝配芝士烟肉 $168烟肉碎洒在浓浓嘅车打芝士面上,里面被盖住嘅系嫩滑菠菜及大大粒嘅鲜甜扇贝,整体咸香味鲜。🍗香草烧法国春鸡配黑松露牛油 $238雀笼里面承载咗只春鸡, 绝对系打卡嘅菜式📸,有姿势亦有实际,打卡之余仲好好食添😋,春鸡肉质Juicy嫩滑,香草味浓郁,味道亦啱啱好,而且仲有好多配菜,有薯仔、粟米、蕃茄、甘笋、翠玉瓜、焗蒜头及芦笋,仲有条好香脆嘅芝士芝麻酥条👍。🍝蒜辣鲍鱼意粉 $188有两只原只大鲍鱼🤩,爽弹好味,意粉炒得劲惹味,蒜片份量劲多,啱哂喜欢蒜头嘅我哋,除咗蒜片量多之外,估唔到意粉内都有大量嘅鲍鱼片,仲有蘑菇添,可以话啖啖都好多𩠌,意粉质地软硬适中,味道方面有少少辣,整体惹味好味😋。🍹Ask Me Everyday $88用上益力多、西柚汁及柠檬汁调教,味道酸酸甜甜劲醒胃,饮住野望住个海,感觉好chill🥰。🍹Poem of Bamboo $88用上大量茅根及薄荷叶,加上蔗糖,饮落清甜清新,消暑一流,啱哂而家闷热嘅天气。除咗可以欣赏到辽阔嘅海景之外,食
🦪焗扇贝配芝士烟肉 $168
🍗香草烧法国春鸡配黑松露牛油 $238
🍝蒜辣鲍鱼意粉 $188
🍹Ask Me Everyday $88
🍹Poem of Bamboo $88
除咗可以欣赏到辽阔嘅海景之外,食物质素亦相当之高👍。
呢度仲有提供酒精饮品,下次都可以约埋班好酒嘅朋友一齐嚟chill番晚先😆。