2024-02-13 192 浏览
一到冬天寒风阵阵,就会好想围炉取暖,同一班亲朋戚友一齐BBQ吹吓水睇吓星星喇。挪亚方舟度假酒店露天餐厅 Harvest Beachside,见佢再推出「Chill飨海景烧烤盛荟」就吸引我地去book位尝鲜!最中意系大家可以一边享受青马大桥嘅美景,一边享受即烧即食嘅乐趣。今次这个4人套餐,包含多款高质食物同海鲜,如日式大葱腌鹿儿岛无激素鸡肶肉、香料蕉叶烤纽西兰海鲈鱼柳、有机露丝玛莉腌纽西兰羊扒、蜜糖茄酱烧原只缅甸野生海虎虾、手造迷你澳洲和牛汉堡、越式香茅腌西班牙杜洛克无骨猪肉眼等,味道丰富、卖相吸引。每份都以唔同腌料调制,食物烧烤过后,非常惹味。再加埋青马大桥壮丽嘅日落美景,坐喺餐厅嘅籐椅同梳化度,真系令人好放松。