2024-03-18 193 浏览
朋友住科学园附近,话有间海景酒楼好正,就一齐去chill下.原来仲有露天茶座,叹住中茶真系别有风味,更加可以享受下海景^^ 地方好阔落,干净,舒服,室内,室外都睇到海景.我地叫左上汤焗海虾伊面,羊肚菌烧卖,蔬汁金柚雪山包,芋蓉炖鲜奶,北京水饺,妃子笑咸水角. 原来有白桃,人参,凤梨乌龙茶,好特别.上汤焗海虾伊面,份量好多,虾肉爽弹鲜甜,伊面爽口,经过海鲜上汤浸焗,虾同伊面都好入味,更加鲜味,好好食.羊肚菌烧卖,好新颖,羊肚菌有浓浓既菇味,又健康,增强免疫力^^,猪肉打得有胶质,口感弹牙,好好味.蔬汁金柚雪山包,摆盘同卖相都好靓,打卡一流,外皮苏脆,入面系柚子蜜,好清新,创新,正.芋蓉炖鲜奶,超厚浓郁既芋蓉,炖鲜奶超香,超嫩滑,又好食,又养颜北京水饺,可以话皮薄馅靓,肉味好鲜,有肉汁弹牙,油而不腻,好食.妃子笑咸水角,造型好精致,可爱,好似艺术品^^,外皮炸到脆卜卜,入面系咸水角既料,又好食,又可以打卡,必叫.食完仲可以周围散下步,欣赏下海景,真系好写意.

地方好阔落,干净,舒服,室内,室外都睇到海景.

上汤焗海虾伊面,份量好多,虾肉爽弹鲜甜,伊面爽口,
经过海鲜上汤浸焗,虾同伊面都好入味,更加鲜味,好好食.

,猪肉打得有胶质,口感弹牙,好好味.

蔬汁金柚雪山包,摆盘同卖相都好靓,打卡一流,
外皮苏脆,入面系柚子蜜,好清新,创新,正.

妃子笑咸水角,造型好精致,可爱,好似艺术品^^

食完仲可以周围散下步,欣赏下海景,真系好写意.
2024-03-15