2022-06-18
餐厅系阿根廷扒房,主打阿根廷菜及牛扒,亦有不少酒类供应,另餐厅环境宁静舒适又relax,落地玻璃更觉开扬,好啱情侣约会或商务聚餐。店员几nice,入座后即送上面包,面包温热,口感外脆内软,简单配牛油已经好食😌🇦🇷Argentinian Shrimp($148)阿根廷红虾大只又爽口弹牙,配埋薯仔、牛油果及以坚果、甜椒、番茄等制成嘅Romesco酱汁,味道酸甜惹味,感觉清新😌🇦🇷Argentinian Empanada($128)呢款阿根廷传统牛肉馅饼材料主要有碎牛肉、洋葱及香料,饼皮酥脆,味道偏浓,配埋味似Tabasco酱汁,食落几惹味😋推荐👍🏻🇦🇷Sirloin($348/ 14oz)牛扒中间仍然粉嫩,火喉拿捏得好好👍🏻入口肉嫩味浓又唔韧,品质的确唔错😌另可配芥末或以甜椒及葱制成嘅酱汁,味道酸酸地,可减轻腻感🇦🇷Mashed Potato($68)薯蓉份量唔少,奶油味唔会好浓,薯仔味较特出,口感绵密😌🇦🇷Alamos-Uco Valley Malbec 2020($68/Glass)食牛扒点少得红酒😌味道几易入口,无饮开酒嘅人都应该会饮到😌最后店员仲送上churros及dessert
🇦🇷Argentinian Shrimp($148)
🇦🇷Argentinian Empanada($128)
🇦🇷Sirloin($348/ 14oz)
🇦🇷Mashed Potato($68)
薯蓉份量唔少,奶油味唔会好浓,薯仔味较特出,口感绵密😌
食牛扒点少得红酒😌味道几易入口,无饮开酒嘅人都应该会饮到😌
最后店员仲送上churros及dessert wine作甜品,真系好sweet🥰Churros热辣辣又香脆软糯,而dessert wine入口较甜,但酒精浓度较高😌
整体食物几高质,价钱亦唔贵,环境及气氛都唔错,绝对可以encore👍🏻