2017-07-26
又系饮酒时间,不过今次净系讲野食既~咁先前已经留哂𩠌,因为惊星期四有live band会无位,而且块40oz扒要早最少一日订先有得食。边小得鸡翼丫!炸既色水岩岩好,底味都足够,而粉浆亦都调过味黎所以饮酒好惹味。main黎讲拣左个烧鸡,无可避免的会烧得有d位置会比较un,但系呢个un既程度我接受,可能因为调味够关系,再咬系有味道而唔会令你觉得咬橡胶,通常问题点就系比人觉得咬橡胶先会觉得唔好食。mac and cheese,又系d饮酒时候见到既野,食完之后比个胃觉得有食到野,然后可以饮酒~讲番小小食物先,咁呢个以chedder为主既,所以拉丝效果虽然较差,可以话无,但系得出既芝士香会相应较浓,而macaroni亦唔会太淋身。重点系呢个扒,特登订留佢系度 因为我有损埋条骨关系,比我感觉就唔系慢煮的,慢煮的话骨上面的肉理应离身,但依然痴住的。所以食完见到咁均匀既粉红色觉得好神奇。因为真系roast得好香,出面既grill过果层coating令到肉味更加香,而不失整体生熟度而甜品既crumble亦比我想像中易入口,唔系太甜,完美落幕,好满足!虽然之后又有下场...