同朋友约左系尖沙咀行街,行街前当然要食个靓早餐先啦,今次去左grand grand 既K11 Musea入面既The Coffee Academics!欧陆式早餐($148)好丰富嘅早餐盘,有蛋杯、烧鸡胸、烟三文鱼、意大利烟肉肠cotechino、燕麦乳酪杯、鲜榨橙汁配面包,个人尤其钟意佢既燕麦乳酪杯,有好多果干、nuts配埋浸软咗嘅燕麦,口感好丰富!牛油果鸡胸肉多士配炒蛋白($138)想食轻盈啲个要有足够蛋白质,呢个配搭真系完美!法包上面舖左沙律菜、烧鸡胸、同牛油果,牛油果熟度岩岩好,质地细腻,加埋少少黑椒调味,蛋白好清但整体感觉好清新同健康。冲绳黑糖泡沫咖啡($58)卖相非常吸引,系cappuccino上面有好香既黑糖,咖啡入口好香甜同滑口。