餐厅位于鲗鱼涌太古坊,都算近地铁站,但实在可以用隐世意式风情露天酒吧黎形容,收工黎happy hour或者平时姐妹淘聚会都最适合不过。👯‍♀️Charcuteria Italiana🥓🧀前菜选择了Cold cut拼盘,份量大得夸张,有roasted ham, parma ham, salami, cheese 同其他配菜,配埋cocktail就岩哂喇!Piccante🍕拣左有少少辣味既pizza,饼底比平时既Pizza烟韧,更加有口感,加埋大量番茄酱同辣肉肠,推介!Negitoro Maki🐟🍙估唔到意大利餐厅都有日式卷物选择,而且味道仲非常不错,系今晚点既主菜最好味既一款,卷物入面既吞拿鱼腩蓉份量一d都唔少,加埋其他配料包括青瓜等蔬菜,好fresh呀!Tiramisu🍨餐厅职员服务非常细心,最后仲推荐左Tiramisu比我地做甜品,size有两个拳头咁大,真系要同朋友share先食得哂,味道好正宗而且又唔会太甜,都系好值得试!Red Feathers🦩 Salted Honey Old Fashioned🥃餐厅有数款特色cocktail,前者见好多枱都有嗌,相信系餐厅既招牌,系用上红鹳

Charcuteria Italiana🥓🧀

Piccante🍕

Negitoro Maki🐟🍙

Tiramisu🍨

餐厅有数款特色cocktail,前者见好多枱都有嗌,相信系餐厅既招牌,系用上红鹳杯,酒味唔重,咸咸甜甜令人好开胃;后者就系用whiskey做base,带有灯香同蜜糖香。

Basilicoin🍹 Lavender Lemonade🍸

除左cocktail,我同朋友仲嗌左两杯mocktail,两杯都系soda,都好fresh,容易解腻!