2024-07-09 190 浏览
🔥本地游 🫶原来宜家啲酒店食嘢好抵 🥰休闲嘅星期一,同屋企人一齐西贡出海不过对于我呢啲宅女,又晒又热就梗系晒一个钟坐三个钟😂喺海滩长廊附近有早几年新开𠮶间wm西贡酒店,楼下有一间好chill 又型格嘅西餐酒吧,🔥够晒冷气又够大,有得玩桌球,有波睇有哥尔夫球玩最紧要系咩呀?仲要有嘢食有嘢饮呀嘛!最适合我呢啲晒完三个字要抖返几个钟嘅人😂我地叫咗几样嘢食,都唔系太贵简单讲下先🐔Roast Chicken Waffle烧春鸡系即刻烤嘅,所以都大概要等20分钟左右肉质方面非常嫩滑,配上蜜糖芥末酱感觉清新🥰窝夫外脆内软,有一啲香香嘅焦糖味,会配返枫糖浆畀我哋点,仲有蕃茄仔同埋沙律菜,百几蚊真系非常之吸引🥰🔥呢度仲有调酒㗎可以叫cocktail同mocktail同埋tequila等等,夜晚仲有得睇波真系好适合一家大细或者情侣同埋一班朋友过嚟聚会🍝Pancetta Carbonara烟熏烟肉香口松脆🐷配上白菌、蛋黄酱忌廉汁煮意粉, 加埋 parmesan 芝士,非常香滑仲系啱啱好煮得超有口感嘅意粉呀🥰我谂厨师一定系一个煮西餐嘅经验师傅🐔Chicken Mexicana Burger烤鸡扒,结合牛油果酱
🔥本地游 🫶原来宜家啲酒店食嘢好抵

🥰休闲嘅星期一,同屋企人一齐西贡出海
不过对于我呢啲宅女,又晒又热就梗系晒一个钟坐三个钟😂
喺海滩长廊附近有早几年新开𠮶间wm西贡酒店,
楼下有一间好chill 又型格嘅西餐酒吧,
🔥够晒冷气又够大,有得玩桌球,有波睇有哥尔夫球玩
最紧要系咩呀?

我地叫咗几样嘢食,都唔系太贵
简单讲下先

🐔Roast Chicken Waffle
烧春鸡系即刻烤嘅,所以都大概要等20分钟左右
肉质方面非常嫩滑,配上蜜糖芥末酱感觉清新🥰

🍝Pancetta Carbonara
烟熏烟肉香口松脆🐷
配上白菌、蛋黄酱忌廉汁煮意粉,
加埋 parmesan 芝士,非常香滑
仲系啱啱好煮得超有口感嘅意粉呀🥰
我谂厨师一定系一个煮西餐嘅经验师傅

🐔Chicken Mexicana Burger
烤鸡扒,结合牛油果酱 同酸忌廉芝士,
仲有新鲜生菜同蕃茄嘅汉堡,
面包系酸种面包,非常松软,
鸡扒经过煎烤有一股好香嘅烧烤味道,
加上牛油果酱同酸忌廉芝士嘅衬托咬落去𠮶下简直系味蕾嘅大爆发🫶🫶🫶🫶
薯条香脆好食上面有一啲香料配嘅粉令到薯条都有隔外嘅鲜味

🥤mekong mango and vanilla milkshake
芒果梳打加上冰底柠檬一定好饮过我哋平时饮嘅冻柠乐🫶餐厅呢只芒果梳打唔会太甜都几好饮
云呢拿奶昔简直就系完美!面头有新鲜嘅鲜忌廉又香又滑,饮咗呢个甜品都唔使食呀🥰

📍M square

西贡惠民路28号洲至奢选香港WM酒店地下低层A1号舖

#西贡 #food #酒店 #西贡美食 #西餐 #酒吧 #香港好去处 #亲子