2023-03-13
呢日揸车系薄扶林沙湾径果边游完车河,黎返香港大学呢边想揾野食,经过嘉伦台,见到The Big Bite Flame-Grill,感觉餐厅系个大平台上面,又几Chill,于是同朋友决定入呢间餐厅一试,用餐经验甚有惊喜😁😁The Big Bite Flame-Grill主打系加拿大菜,成个环境布置都非常特别,感觉非常轻松悠闲。呢日我哋叫咗Poutine(烤汁芝士薯条)、CBC burger(烟肉芝士汉堡)、Honey Garlic Wing、Beef Pho、Fresh Strawberry Milkshake、Affagato w/sort of espresso🥰🥰烟肉芝士汉堡热辣辣上枱,汉堡肉质嫩滑,肉汁味浓,面包松软,口感丰富👍🏻而Honey Garlic Wing,一份总共有六只,分量大,而且味道佳,蒜蓉味浓,配上香甜蜜糖,食到停唔到口😋😋😋至于Poutine原来系加拿大魁北克的特色快餐料理,系炸薯条上加芝士,然后浇上肉汁,虽然邪恶,但味道一流👍🏻👍🏻而个越南牛肉Pho,系最近推出产品,有越南汤粉嘅清新,据推介,汤底熬制了48小时,味浓,配合一份越式春卷,认真丰富🐮🐮而两杯饮品,
而两杯饮品,亦令我同朋友赞不绝口,因为佢地系用movenpick,所以两杯饮品都好滑溜,非常满足🥰🥰
The Big Bite Flame-Grill
地址:西环石塘咀加伦台8-16号地铺