2023-07-19
令日去到天后揾野食,谂起之前去过金轮天地发现有好多充满特式嘅野食,于是趁有假期就带埋朋友去试吓新野。最后拣咗8楼呢间 On The Spot Cafe Bar Restaurant,啲装修几靓,环境又舒服,于是行咗入去试吓个lunch set。我哋拣咗两个set, 分别系煎焗鲈鱼同埋安格斯西冷扒。食完觉得好好味,仲想试埋其他野,于是再追加咗一份薄饼,甜品两份。啲野都几大份,我哋最后系食唔晒,要打包攞返屋企食。呢间餐厅的食物好高质,好啱一边倾计一边享受午餐,唔经唔觉就已经chill咗一个下画,员工服务态度认真又有礼貌,下次一定会再黎过。煎焗鲈鱼Lunch set 包咗餐汤餐包,南瓜汤热辣辣真系好正。鱼皮香脆,充满口感,鱼肉鲜嫩多汁,最惊喜系完全无鱼腥味,连平时唔食鱼嘅朋友都话值得推介。安格斯西冷扒(8安士)配薯条叫咗7成熟,上枱时,成块扒已经切成一条条,最啱我呢啲懒人,味度浓郁,肉质软滑唔靭。蕃茄罗勒水牛芝士薄饼 ($138) & 抹茶泡沫Lette & Tiramisu + Roll Cake蕃茄配芝士真系无敌嘅组合,每一啖都食到浓浓嘅芝士味,啱晒我哋两个芝士控。Tiramisu系我最
煎焗鲈鱼
安格斯西冷扒(8安士)配薯条
Tiramisu系我最钟意食嘅甜品,呢间餐厅都整得唔错,又香甜又绵滑,酒味又啱啱好,唔会话太浓烈。
加$25就多咗杯抹茶泡沫 Lette。
荔枝冰茶
见出面咁热,我个朋友叫多咗一杯冰冷的荔枝冰茶,淡淡的荔枝香气,配搭香浓嘅茶味,又消暑又解渇!