2024-10-09
终于等到出粮𠮶日啦,好耐冇去食d好嘢,决定带妈咪嚟食好嘢,上次已经bookmark咗好耐嘅冢田农场,啱啱好今日喺海港城附近,于是今日就试吓佢入面装修好高级,好有日式feel,成幅落地玻璃望出去就系靓到不得了嘅海景,今日仲好彩见到彩虹添!呢度嘅招牌菜系美人涮锅,我哋就拣咗呢个,可以畀两个人食,有5款唔同嘅肉类可以拣,我哋就拣咗和牛同豚肉套餐,咁就两个肉类都可以试吓啲锅底一上到妈咪真系哗咗出声,和牛同豚肉嘅雪花纹一见就知好靓,好正。汤底系鸡白汤 ,汤底有啲甜味,而且味道好浓郁,应该系熬咗好耐嘅汤底每个套餐可以拣白饭/拉面/乌冬,带妈咪嚟梗系要食得丰富啲,就多点咗蔬菜拼盘,腐皮卷,豆腐,同菇菌拼盘。蔬菜拼盘入面有好多嘢,包括南瓜,冬菇,萝卜等等。菇菌拼盘都有冬菇同金针菇。腐皮卷,豆腐加埋拼盘落咗落去,汤底都变鲜甜咗仲见到隔离枱都叫咗玉子烧好似好好食,就加单再嚟一份。跟住其他人叫实冇错。食落去系甜甜地,好松软,好香蛋味,而且蛋好厚实,难怪咁受欢迎如果大家想嚟食,就梗系要记得提早book位啦!
如果大家想嚟食,就梗系要记得提早book位啦!