2023-03-19
餐厅分室内同户外2 个地方, 几阔落, 枱与枱之间有舒适距离, 感觉好Chill。室内装修充满嘉年华嘅感觉, 有旋转木马嘅顶同过山车 x 啤酒厂壁画。𓊈Omelette & Steak Combo $𝟷𝟺𝟾𓊉奄列有3款馅料可以拣, 我地拣咗烟肉同洋葱肠, 奄列系全熟蛋, 里面都几多烟肉同洋葱肠。板腱牛扒质感湿润, 口感有嚼劲, 如果烤得生少少会更好。𓊈Marine All Day combo $𝟷𝟸𝟾𓊉餐厅提供各式各样嘅 All day combo, 我地拣咗呢个有盲曹鱼柳嘅, 平时比较少见, 另外仲有炒蛋, 虾, 烟熏三文鱼, 烤蕃茄, 焗茄汁豆, 沙律菜, 芒果粒加奇异果粒同埋牛角包, 好丰富。𓊈Sweety Salty Waffle $𝟽𝟸𓊉窝夫几特别, 第一次食咸+甜嘅窝夫, 卖相几精致, 窝夫外脆内软, 同焦糖香蕉好相衬, 烟肉炸得好香脆, 一啖有齐咸同甜味。𓊈Long White Cloud $𝟾𝟾𓊉呢度有好多唔同类型嘅手工啤酒, 钟意饮酒嘅真系可以慢慢饮。Long White Cloud 喺纽西兰酿制, 带有明显嘅啤酒花香气, 同时有少少水果同麦芽味, 口感清新。𓊈Nor
𓊈Omelette & Steak Combo $𝟷𝟺𝟾𓊉
𓊈Marine All Day combo $𝟷𝟸𝟾𓊉
𓊈Sweety Salty Waffle $𝟽𝟸𓊉
𓊈Long White Cloud $𝟾𝟾𓊉
𓊈North X Newbarns $𝟾𝟾𓊉
North X Newbarns 融合咗北欧同英国两家酒厂嘅风格, 味道清新, 带有淡淡嘅水果同草本香气, 唔会太苦, 口感轻爽。