2020-08-03
坚尼地城西餐厅多的是,今日Lunch便来到满有木系自然风格的西餐厅K-Town,试下佢地既set lunch 。Set Lunch 价格比中环/金钟地段抵食,$118起已有,套餐包括餐包,餐汤或一次性自助Salad Bar及主菜一款,另加$15更可以有Cappuccino,Latte 等咖啡饮品,餐厅地方够大,座位舒适,由于人客不多,实在可以享受一个宁静既下午。蘑菇汤非常creamy,蘑菇味道够出够浓郁。法包上枱微暖,配埋餐汤一齐食非常夹。主菜点了炭烧澳洲肉眼扒配薯条沙律,卖相非常吸引,肉眼扒份量好足好大份,而且够厚,入口牛肉味浓,咬落去够腍够juicy,order medium 完全没有过老,甚是惊喜。薯条是即炸的,够热够脆,连沙律菜既份量都好多,以呢个套餐价钱来讲,如此这般的质量,我完全揾唔到可以挑剔的地方。甜品系细细件嘅意大利芝士饼,味道不错。最后来了Ice Mochachino 及 Hot Cappuccino ,静静地过了一个游闲既下午。
甜品系细细件嘅意大利芝士饼,味道不错。