2022-09-22
谂住同脑细食个early dinner, 之后去做义工😊但系又想饮杯happy hour,公司在IFC, 所以近近地去咗中环街市寻找美食!见到OpenRice有介绍呢间新开嘅餐厅,comments 唔错所以自己都过嚟试吓❤️首先每人嗌咗杯白酒,chardonnay & Pinot Grigio, 再配happy hour $138 half dozen oyster 👍🏻 生蚝细细只,不过好Fresh同海水味重!正❤️之后order 左 烟三文鱼海虾沙律,食咗第一啖已经觉得个酱汁好好食,甜甜地又酸酸地就好带出咗个海鲜嘅鲜味,当然海虾够大只,烟三文鱼唔会太咸,沙律菜也是高质👍🏻之后上嘅系lobster roll, 本人最爱🦞💗, 同其他lobster roll 不同之处,系个酱汁,佢应该加了honey and mustard, 配埋淡淡的龙虾肉,好特别! 😊👍🏻最后试埋rib-eye (medium) , 牛肉味重,亦都够淋身!🥩 脂肪不会太多,分布一半一半够平均,mm7 👍🏻 配埋脆卜卜嘅薯条,不过不失啦!值得一赞是员工服务态度也是很好,大部份应该是菲律宾的,他们很友善也面带笑容,也会跟你
值得一赞是员工服务态度也是很好,大部份应该是菲律宾的,他们很友善也面带笑容,也会跟你闲谈一下!😉
整体来讲绝对是中上的食物,人头$336 来说绝对是性价比高,非常享受的一餐!👍🏻