2022-12-29
因为住系东涌嘅朋友介绍呢一间bar,所以今日就嚟试下啦🤩虽然唔系喺商场入面,但系经outlet行几分钟就到架啦,位置都算方便易揾👍🏻餐厅好阔落好好坐,可以同一大班frd一齐嚟chill下!前菜嗌咗有机沙律菜🥗同石烧西班牙猪肋条🫣沙律嘅份量几大,加埋佢个酸酸甜甜嘅sauce好开胃 间唔中食下就无咁饱滞猪肋条都几抵食,可以2-4人share🍴一上菜就闻到好大浸烧香味,猪肋条肥瘦均匀,唔会heavy,女仔一定啱食👍🏻猪肉系好淋嘅,烧得啱啱食唔会㶶,伴菜就有几块腌萝卜,酸酸地几开胃😋主菜嗌咗柠檬海盐烧原只法国春鸡,呢样朋友都话有惊喜😍鸡肉好淋一啲都唔鞋飒飒,鸡皮好脆!😍😍都有肉汁嘅,又系烧得好香。之后仲有好多配菜,大啡菇都系好多汁,薯蓉都系正常发挥,唔会食到好饱滞,仲有番茄同埋蒜头,我哋都觉得好抵食👍🏻另外仲试埋海鲜龙虾汤烩意大利饭,一上菜就闻到好大浸龙虾味,啲龙虾汤系好多嘅,所以risotto都比较湿。呢个饭啲𩠌都几丰富🤣有两只大虾,几只青口,同埋两只大蚬等等,系新鲜好味嘅,都几特别,同其他西餐平时会食到嘅唔同,所以都值得一试🫣最后嘢饮就嗌咗No Hangover 同 Mellow Melo
最后嘢饮就嗌咗No Hangover 同 Mellow Melon。No Hangover饮落好似果汁咁,沟咗橙汁苹果汁柠檬汁热情果等等,系几清新嘅。Mellow Melon就饮落苦苦地,酒精浓度都唔算高。呢间仲有好多其他野饮同酒,得闲嚟饮杯野都几chill~~~
可能因为人流唔算多所以都唔系好多人食,但系食物质素同性价比都几高下😍推介比想chill住食西餐饮酒,reu倾偈嘅frd同情侣嚟试~~