2022-09-27
人均消費: $99 (無加一)・ Tiramisu 🍰 ($65)見佢個Tiramisu好出名,就忍唔住去試啦,果然佢同出面嗰啲唔同,出面嗰啲通常口感比較似食緊泡泡,但係呢個口感好實淨,所以比較飽肚,兩個人share食啱啱好!同埋佢個底整得好好,個酒香好出,呢個超推介🤤🤤🤤・ 辣肉腸芝士pizza bagel 🥯 ($42) 出面食開甜嘅bagel,今次當然要試吓鹹味嘅!不負所料嘅好食,熱辣辣、鹹香得宜,仲有少少脆脆地,值得試嘅😋😋😋・ 黃豆粉草莓乳酪bagel 🥯 ($42)呢個Bagel同出面嘅唔同,出面嘅通常比較硬、口感煙韌,但係呢個比較軟身,冇咁難咬得開,個人就比較鍾意軟熟嘅bagel😍😍😍不過食食吓真係有啲太甜膩,配返杯嘢飲就啱啱好✨・ 京都香月圓焙茶☕️ ($48)杯茶唔太甜,啱啱好中和到甜品嘅味道,加上佢嘅拉花好有心思,令到飲佢嘅人心情都好好💮可惜溫度係唯一嘅敗筆,唔夠熱,令到個茶味冇咁濃🥲但係整體上都覺得唔錯😋・ 環境🏡打卡一流,因為佢有個近窗口嘅高枱,一望出去就係充滿舊式香港情懷嘅景色,而你喺出面望入嚟,就係好似喺一間白色嘅屋仔入邊咁,被影嘅人只需要喺窗口位前面坐,影相
・ Tiramisu 🍰 ($65)
・ 辣肉腸芝士pizza bagel 🥯 ($42)
・ 黃豆粉草莓乳酪bagel 🥯 ($42)
・ 京都香月圓焙茶☕️ ($48)
・ 環境🏡
打卡一流,因為佢有個近窗口嘅高枱,一望出去就係充滿舊式香港情懷嘅景色,而你喺出面望入嚟,就係好似喺一間白色嘅屋仔入邊咁,被影嘅人只需要喺窗口位前面坐,影相嘅人只需要喺店外面影相,點樣影都唔會fail,仲會好有文青氣息👧🏻
打卡推薦位:窗口位🪟
總體評分:8/10⭐️