平时会去科学园附近都系踩下单车,今次仔细行下呢个园区,有好多新餐厅。其中呢间环境好舒服,有室内/室外嘅位✨而我今次就拣左户外,可以望住蓝天白云又静静地咁放空一下~ 同埋睇住啲小朋友系呢片大草地追逐奔跑,又可以带狗狗黎放电~🦮餐厅用QR code形式落单好方便,见到好多唔同食物好多选择,最后拣左呢三款试下,而最想试嘅苹果批显示售罄🥹 唯有等下次再试过~~🍔 English Royal Beef Burger 英国皇家牛肉汉堡呢个burger好惊喜!除左系自家制牛肉之外,佢仲可以比你拣几多成熟,值得一赞👍🏻 我地拣左Medium,切开已经见到啲肉汁流出黎好juicy,食落个味道好浓郁。顺带一提,薯条份量真系一啲都唔吝啬😆🐟 Fish & Chips 炸鱼薯条炸鱼份量好大旧,非常足料👍🏻 一切落去个下即刻有好脆卜卜嘅声~ 外层比平时系出面食到嘅更加酥脆,食落好香口,入面嘅鱼肉无腥味,食落好滑捋捋,调味啱啱好~ 喜欢炸鱼薯条嘅你一定唔可以错过🍖 Beef Wellington 威灵顿牛柳威灵顿牛柳制作时间要等30分钟,想试嘅可以考虑点左先,再慢慢拣其他食物✨ 酥皮外层松脆,肉质软腍,味道好浓郁

🐟 Fish & Chips 炸鱼薯条

🍖 Beef Wellington 威灵顿牛柳
威灵顿牛柳制作时间要等30分钟,想试嘅可以考虑点左先,再慢慢拣其他食物✨ 酥皮外层松脆,肉质软腍,味道好浓郁,所以唔点酱都好好食

☕️ Cream Burlee Cappuccino
牛奶可选择whole/skimmed milk。本身见到Cream Burlee以为会好甜,呢杯甜度刚好,唔会话觉得好漏。

🍫 Baileys Chocolate
呢杯同样可以拣用边款牛奶去冲。Baileys嘅味好突出👍🏻 但无抢到朱古力味嘅风头

Hunky Dory
📍沙田白石角香港科学园科技大道西19号19W大楼2楼245室