2023-10-30
上星期日 见天气几好,就出去西贡行下,以前都食过尼间都觉得几好食,今次encore。🤤之前去几次都要排队,今次可能唔系peak hours, 等一枱就入得去✌️我地叫咗个Pulled Pork Benedict 同埋French Toast。🔹Pulled Pork Benedict 个荷兰酱整得好滑,个蛋生熟度啱啱好🍳而且sour dough焗得好脆🥖个pulled pork虽然老咗少少,但整得好入味。配埋啲青瓜一齐食,好夹。🔹French Toast以前系美国成日去cafe食,尼一间嘅frech toast拍得住美国果啲,仲估唔到有惊喜🤩french toast出面洒咗开心果同玫瑰碎,提升咗佢嘅层次。中间仲放咗一个ricotta,好滑,仲有有淡淡的奶香味🤤🤤成个presentation超级上镜😍啱哂钟意呃like嘅我🤪好味:8.5/10性价比:7/10环境:8.5/10
🔹Pulled Pork Benedict
🔹French Toast