2023-06-25 259 浏览
假日揸车入咗西贡chill吓🚗~呢间餐厅以水手做主题⚓, 蓝白色主调💙, 佢哋有室外露天雅座, 可以坐喺户外感受微微海风, 有渡假feel🏖, 俾人一种好chill嘅感觉~🐟Salmon三文鱼扒调味刚好, 有鱼油香, 旁边仲有大量薯蓉, 口感绵滑同creamy~🥯Salmon bagel 烘过嘅bagel外微脆内烟韧, 带点嚼劲, 好有咬口!抹上香浓软滑嘅cream cheese🧀 , 再夹上嫩滑嘅炒蛋同烟三文鱼一齐食, 非常之夹!亦可以唧少少柠檬汁🍋, 好味😋!🥗Japanese tuna salad 有黑白芝麻吞拿鱼、牛油果🥑、沙律菜、青瓜🥒、番茄🍅、红菜头等等, 加上油醋汁, 味道新鲜又令人开胃!另加 grilled beef🥩, 牛扒烤得啱啱好, 肉质柔软, 肉味浓而且富肉汁🖤Steam mussels 一打开个盖就见到1公斤嘅白酒煮青口, 份量好多呢🤩!旁边有牛油多士, 配个汁食都唔错👍🏻~🍹Super fruits smoothie 以杂莓、自家制乳酪、冰粒打成🧊, 再加入蜜糖糖浆, 好refreshing!
假日揸车入咗西贡chill吓🚗~

🐟Salmon

🥯Salmon bagel