2016-03-08
我同朋友提及想食泰餐!我提议去九龙城食!因为朋友佢一家大细!亦有刚出生既bb, 所以佢想餐厅坐得阔落d!! 于是佢就提议去一间比较偏远既泰式餐厅!地方系锦上路....朋友有揸车!如果唔系我一定唔识黎我地6:30pm已经到达!门口位置已经令到处身于泰国芭提雅既乡村小镇之中!非常放松!香港人平时生活压力咁大!有时真系要减下压先得我地3大2小!叫左好多𩠌1) 猪肉生菜包,生菜大大块,够哂新鲜爽脆,配埋炒到劲香既猪肉碎,有大量泰式馅料!好惹味2)冬阴公汤,香味扑鼻,闭起双眼,只感受到环境清优,阵阵既冬阴公传入我的鼻!又再说一次!至身于泰国一样,味道偏咸,但非常酸辣醒神!材料十足,有虾,磨菇,车里茄!最欣赏系磨菇,吸受哂冬阴公汤既味道3) 咖喱牛腩,店员介绍呢只咖喱唔辣,只系香浓,椰汁味重!牛腩每一旧都好厚身!但纹到好淋!叫左个蒜蓉包,用埋d咖喱汁点个蒜蓉包!我谂你听到都流哂口水了吗??4) 猪牛鸡串烧,配上沙嗲酱汁,味道香浓,串烧唔会烧到干身!肉汁依然5) 芭提雅炒大蚬,酱汁劲浓郁惹味,大蚬有5只,非常新鲜,无沙!个汁又系送饭一流:6) 椰汁海鲜芋头饭,有青口,虾,磨菇,芋头,清新好味:头酱汁
我地3大2小!叫左好多𩠌 1) 猪肉生菜包,生菜大大块,够哂新鲜爽脆,配埋炒到劲香既猪肉碎,有大量泰式馅料!好惹味 2)冬阴公汤,香味扑鼻,闭起双眼,只感受到环境清优,阵阵既冬阴公传入我的鼻!又再说一次!至身于泰国一样,味道偏咸,但非常酸辣醒神!材料十足,有虾,磨菇,车里茄!最欣赏系磨菇,吸受哂冬阴公汤既味道 3) 咖喱牛腩,店员介绍呢只咖喱唔辣,只系香浓,椰汁味重!牛腩每一旧都好厚身!但纹到好淋!叫左个蒜蓉包,用埋d咖喱汁点个蒜蓉包!我谂你听到都流哂口水了吗?? 4) 猪牛鸡串烧,配上沙嗲酱汁,味道香浓,串烧唔会烧到干身!肉汁依然 5) 芭提雅炒大蚬,酱汁劲浓郁惹味,大蚬有5只,非常新鲜,无沙!个汁又系送饭一流: 6) 椰汁海鲜芋头饭,有青口,虾,磨菇,芋头,清新好味:头酱汁香浓!海鲜新鲜! 7) 椰青非常清甜新鲜,解渴一流!椰肉已熟透,淡淡椰肉:今餐真系不错,朋友给了我惊喜: