2018-01-14
与旧同事饭聚,旧同事在app搜寻到呢间嘢有六折,望落几抵食,就去试下坚唔坚。叫咗dinner set .前菜:份量非常少,用一瓷羮盛著一细块面包,上面应该系鹅肝酱配一粒类似橙干嘅干果,从见过这样嘅配撘,望落有啲怪,但食落口完全唔同感觉,干果与鹅肝酱味道好夹,干果中和了酱嘅肥腻感,好好食。跟住同朋友分享两个头盘,第一个八爪鱼配呑拿鱼,呢个冇乜特别。第二个系青口,要左cream sources,呢个就唔同,钟意食cream嘅朋友一定喜欢,个cream 唔会好漏,好香,仲要配埋面包一齐上,可点嚟食,好正!主菜:烧羊仔肉,要咗medium,卖相已经冇得顶,个汁甜甜地,同南瓜汁好夹。羊仔肉有少少稣(个人认为食羊冇稣味不如唔好食),medium啱啱好,够淋,底下有啲蔬菜,另人觉得冇咁腻。呢间嘢平日晚上冇乜食客,又提供discount,又有outdoor seating ,冇限用餐时间,非常适合一大班朋友聚会。
叫咗dinner set .