5天前
难得放半日假,梗系同妈咪去Cafe坐吓吹吓水,叹番杯咖啡啦。喺元朗我特别钟意去 @bravajava.hk 。地方好坐之余,啲嘢都好好食。🌟BRAVA BRUNCHIN ($138)烟三文鱼|牛油果| 焗豆 | 炒蛋|大啡菇 | 香草薯粒| 蕃茄 |贝果。我嘅欣赏佢嘅bagel可以拣唔同嘅味嘅。咁我今次就拣咗蓝莓味。佢嘅蓝莓bagel本身韧性好强,想食落口感都几丰富嘅,我特别钟意佢嘅牛油果同烟三文鱼😍。佢嘅牛油果呢系好新鲜㗎,而且落咗少少辣粉喺上面点缀个味道就更加之好啦。🌟BRAVA BACON($128)香草肠|烟肉|焗豆/炒蛋 |大啡菇 | 香草薯粒|蕃茄 | 意大利软包而妈咪就拣咗另外一款all day beakfast。佢嘅香草肠同埋烟肉都好好味,而且香草肠好Juicy因为𠮶日呢意大利面包就冇晒货,所以我哋就拣咗墨西哥辣味bagel.本身都有啲担心个味会好奇怪,但系辣辣地加埋cream cheese一齐食又几好味㖞🙈🌟TINE® Brunost™ Caramel Cheese Coffee ($65)今次去到呢终于试到佢嘅招牌咖啡-挪威焦糖芝士咖啡😳佢系有杯味道比较nutty嘅
🌟BRAVA BRUNCHIN ($138)
🌟BRAVA BACON($128)
今次去到呢终于试到佢嘅招牌咖啡-挪威焦糖芝士咖啡😳佢系有杯味道比较nutty嘅咖啡上面有一层奶盖,然后再上面放一啲焦糖芝士碎。咸甜都几适中嘅😍而且最后呢有浓浓嘅芝士香味。
🌟Pistachio Basque Cheese Cake($78)
每一次嚟呢间Cafe,开心果巴斯克芝士蛋糕呢系一定必掂点嘅。佢嘅开心果味好浓。而且芝士蛋糕做得好滑身喺蛋糕嘅面同底呢都有一层嘅开心果碎😚令到成件事嘅口感更加丰富
Brava Java Coffee (元朗)
元朗西菁街23号富达广场地下118号舖