2005-08-17 12 浏览
20050816 8.30pm做完gym, 一个人食o野, 行经呢度, 虽然上次食完粥觉得只属一般, 但系我决定比多一次机会......个清汤腩!1个人好容易就有位.* 萝卜清汤腩伊($26) - 萝卜同清汤腩都系招牌货, 但我觉得只属一般, 汤底最唔得, 一饮就知系好多"师傅"(味精). 腩唔够靓, 韧韧地. 上汤萝卜不俗, 够淋, 无渣, 但唔够甜.* 油菜($10) - 睇张相都知个菜靓啦! 仲有个蚝油系得wor(不过都系麦文记好食o的)!坐我对面的一对夫妇, order 了两碗粉和两碗粥, 其中一碗只"毕"o左几啖, 老板见到就问点解, 个男人就答话的粥好淡, 好似饮水咁稀~ 个老细二话不说就将张单上面碗粥个价钱搽o左! 连随就倒埋! o拿! 呢o的先系今时今日应有o既服务态度o黎嘛!~埋单$36. 好饱. 如过人逼就一定唔会o黎排, 唔洗等位的话翻o卓无妨.by the way, 大家喜欢我将o的相影到咁close-up 同tune 到咁"爆" 嘛? 我最近十分钟意咁做, 哈哈~ XD
20050816 8.30pm

1个人好容易就有位.