2021-11-18
星期日差唔多两点几先嚟到元朗,今次去远离少少元朗市中心嘅地点,而且呢到隔离有个多层停车场,所以好方便我哋。地点唔难揾,基本上系惠康后面条街。我初初好惊星期日会Full House但人唔算多,地方尚算阔落,坐得舒适。两个人点了两份Lunch Set,一个娘惹咖喱软壳蟹饭,一个西班牙海鲜意大利面,Lunch Set转泰式奶茶每杯+12,然后再点了一个Cajun fries,点咗个店员Cajun sauce 即系咩sauce,佢答我哋辣辣哋,好啦试吓见个Menu写推荐。咖喱软壳蟹饭个咖喱几好食,而个意粉味道可以,个人略嫌个意粉无Al Dente口感,Overcook咁。Cajun sauce配薯条系好yummy,值得推荐。泰式奶茶以樽装出现,几特别👍🏻 唔会太甜,啱我口味!虽然呢到系Cafe嘅格局,而且都可以饮咖啡,但佢配以泰菜fusion 出现确实惊喜👏🏻 小店算不错,值得支持!
泰式奶茶
Cajun Fries