今日同大家介绍嘅呢间位于旺角嘅餐厅,以阿仙奴球队做主题⚽️❤️咁啱小编都系阿仙奴球迷😍而且知道佢系黄店💛咁当然要去支持下啦!环境🐾店内装修全部都系阿仙奴😍墙上嘅珍藏都系阿仙奴球员同领队嘅亲笔签名波衫☺️有啲仲要已经离咗队,真系特别珍贵同具有收藏价值🤪小编非常羡慕!另外仲有啲画同人形figure☺️最具特色嘅就系店内嘅雀笼设计嘅座位,如果要坐嘅话就记得提前book枱啦😉成间餐厅真系好啱球迷嚟打卡朝圣呀!我哋叫咗2个dinner set,套餐包括沙律,餐汤,main course🥰沙律🥗+餐汤🥣+面包🥖沙律嘅上菜方式好特别-系用玻璃罐🥰好卫生!沙律酱汁系意大利黑醋,味道酸酸甜甜,非常开胃,成个感觉好fresh❄️餐汤系蕃茄汤,蕃茄味非常浓郁,唔会太“稀”,但份量唔太多😋餐汤配嘅系蒜蓉包😍小编超钟意食蒜蓉包呀!焗得非常香脆😍🦞波士顿龙虾(半只)配白松露忌廉意大利饭($168)龙虾都几新鲜,食落非常鲜甜😋口感爽口弹牙,都几大旧肉😍绝对扺食!个汁有非常重嘅松露味,好creamy🥰但食得多有啲漏,建议2个人share👭🐑香烤澳洲羊架拼德国肠 ($208)羊架叫咗5成熟,煎得啱啱好☺️肉质幼嫩,唔会好多脂肪🤓唔

环境🐾

沙律🥗+餐汤🥣+面包🥖

🦞波士顿龙虾(半只)配白松露忌廉意大利饭($168)

🐑香烤澳洲羊架拼德国肠 ($208)
羊架叫咗5成熟,煎得啱啱好☺️肉质幼嫩,唔会好多脂肪🤓唔会好“鞋” 😗亦唔会有羊嘅骚味😘配嘅汁系烧汁,同羊架好夹😋德国肠嘅味道同平时嘅肉肠差唔多😊羊架亦用咗羽衣甘蓝做配菜,感觉冇咁油腻,配搭得清新😚而且感觉健康😛

*餐厅另设加一服务费

🌟8/10