2023-07-27
如果同朋友聚会、庆祝,想揾个cozy啲嘅西餐厅,又要性价比高,今次就发掘到一个好地方🫶🏼系位于尖沙咀嘅Chef Stage by Eddy Chu。餐厅位处高楼层,可以望到靓靓夜景🌃比到我惊喜嘅原来仲有驻场歌手,成晚弹住结他唱咗好多饮歌👍🏻👍🏻而且呢晚有好多人生日唱咗好几次生日歌😹成个感觉好温馨气氛超好🥰🥰大厨系好多烹饪比赛攞过奖,今次点嘅每样试套餐,$398可以食到7道菜式,每款菜式都食得出花上心思❤️透过大厨嘅巧思运用不同食材同调味,平凡中带不平凡😽😽日本面豉带子薄片配鲜虾肉有两片带子同弹牙虾肉,一般都系配酸甜油醋汁,呢度用上面豉,估唔到惹味嘅面豉同海鲜又几夹😙😙松露煮日本年糕年糕烟烟韧韧,配上带淡淡黑松露香嘅creamy酱汁,都唔错😛焗连壳食法国田螺经典法式田螺系呢度做咗个cute版😆用松脆饼干代替田螺壳🐚所以真系可以连壳食。田螺弹牙带香草香。黑松露蘑菇汤/是日餐汤(椰菜花蟹肉汤)蘑菇汤黑松露香味恰到好处👍🏻每啖都饮到粒粒菇粒;是日餐汤有惊喜😋椰菜花味好清甜,完全唔系草青味,而且有好多一梳梳嘅鲜甜蟹肉🦀加上椰菜花碎,好饱足。鲜鲈鱼柳酸甜香草汁未上主菜竟然仲有好似主菜一样嘅鲈鱼🤣味道
日本面豉带子薄片配鲜虾肉
松露煮日本年糕
焗连壳食法国田螺
黑松露蘑菇汤/是日餐汤(椰菜花蟹肉汤)
鲜鲈鱼柳酸甜香草汁
未上主菜竟然仲有好似主菜一样嘅鲈鱼🤣味道有啲惊喜😋😋鲈鱼柳非常鲜嫩啖啖肉,鱼皮香口微脆,酱汁除咗有香草香味仲几酸酸咪咪,刚好系serve主菜之前可以再开一下胃,安排好贴心☺️☺️
烧羊鞍
嚟到主菜部份,羊鞍叫咗半生熟,生熟程度刚好👏🏻肉质粉嫩,有肉感之余亦有肉汁💦而且带点羊膻味,我几钟意😍
杂菜烩安格斯牛腩扒
牛腩就食得多,咁厚身咁大件嘅牛腩扒比较少见😝肉质炆得非常腍,口感软嫩,肉味香😚酱汁食到浓郁香甜嘅茄膏味,以及多款杂菜清甜嘅味道。伴碟有咁多款杂菜正好balance返。
精选甜品
连埋甜品,呢个套餐真系好丰富🤰🏻Cheesecake食到几香oreo味,一口一件作为晚餐嘅ending刚刚好👍🏻
人均消费:$420
推介指数(10分为满分):8分