2022-07-07 62 浏览
呢间台食馆铺头细细,入面啲店员好似都系台湾人黎既,落单既时候都系讲国语既,感觉好似一秒去左啲台湾小店咁🥰餐牌价钱唔贵,大部分都系$5x-$6x,仲包嘢饮,几抵食。1⃣️盐酥鸡卤肉便当($50) 卤肉唔算特别入味,味道正正常常,卤肉汁甜甜地拌饭食唔错👍另外配料有啲云耳、青菜,饭好多,最后都食唔晒🙈盐酥鸡细细粒有好多粒,面头系洒上左椒盐粉,食落炸得够脆够香。午餐仲有跟嘢饮,有得加钱要珍珠奶茶或者其他其他台式特饮。  2⃣️盐酥鸡麻辣拌面($55) 麻辣拌面好有麻香🤤唔算辣,但系阵麻香食落系几正。配料有啲青瓜丝、榨菜、花生,整体口感味道都唔错。盐酥鸡一样系好多,粒粒炸得薄脆又香口🥰  3⃣️起司肉松蛋饼($38) 蛋饼唔错~皮系偏烟韧有少少咬口既果种,肉松有少少潮湿😬不够味道系出既,配合埋芝士味,同埋面头酱油膏,味道唔算好惊喜但系唔错~而且入面件件都足料,唔会头尾冇馅😋
1⃣️盐酥鸡卤肉便当($50)
2⃣️盐酥鸡麻辣拌面($55)
3⃣️起司肉松蛋饼($38)
起司肉松蛋饼
盐酥鸡麻辣拌面