2023-09-07 402 浏览
终于都黎左呢间想食好耐既日本餐厅, 呢度有Omakase同单点既选择, 总共有8个Bar枱位, 所以黎之前记得卜位喇😎Dinner Omakase 🍣($788/位)✨松叶蟹一丝丝既蟹丝配上蟹膏, 简单得黎又鲜甜[刺身三点]✨安康鱼肝 口感似鹅肝咁入口即融, 味道一啲都唔腥, 配埋辣萝卜蓉同渍牛蒡好夹✨仙凤趾生蚝超肥美大只, 味道好鲜甜✨烟熏䲠鱼微薰既䲠鱼带少少咬口配埋姜丝食好夹[寿司十一贯]✨带子寿司 弹牙鲜甜既带子配上柚子酱更加鲜甜✨真鲷鱼寿司 自家制梅酱汁✨深海池鱼寿司鲜甜既池鱼配上少量既麻油令到池鱼更加香✨牡丹虾寿司 味道新, 口感软绵得黎带微微爽脆配上青柠汁更加鲜味✨油甘鱼寿司加左柚子胡椒既油廿鱼辣辣地 带出鱼油香✨活赤贝口感好爽脆新鲜, 有种置身于海洋既感觉✨金木鲷 火灸味道, 微微既鱼油香被蕉糖洋葱酱带左出黎✨池鱼 鱼味特浓, 咬落去啲鱼油渗透出黎, 有齿颊留香既感觉✨三文鱼籽军满满橙色大大粒晶莹剔透既三文鱼籽布满系寿司上面, 咬爆一啲都唔腥仲好鲜味, 唔洗任何调味都好好食✨火灸大拖罗寿司软绵既拖罗好肥美, 灸烧既效果令油脂更出✨日本紫海胆军舰鲜色既海胆望见已经好吸引,

Dinner Omakase 🍣($788/位)
[先付]
✨松叶蟹
一丝丝既蟹丝配上蟹膏, 简单得黎又鲜甜

[刺身三点]
✨安康鱼肝

✨仙凤趾生蚝
超肥美大只, 味道好鲜甜

✨烟熏䲠鱼

自家制梅酱汁

✨深海池鱼寿司
鲜甜既池鱼配上少量既麻油令到池鱼更加香

✨牡丹虾寿司
味道新, 口感软绵得黎带微微爽脆配上青柠汁更加鲜味

✨油甘鱼寿司
加左柚子胡椒既油廿鱼辣辣地 带出鱼油香

✨活赤贝
口感好爽脆新鲜, 有种置身于海洋既感觉

✨金木鲷
火灸味道, 微微既鱼油香被蕉糖洋葱酱带左出黎

✨池鱼
鱼味特浓, 咬落去啲鱼油渗透出黎, 有齿颊留香既感觉

✨三文鱼籽军

✨火灸大拖罗寿司
软绵既拖罗好肥美, 灸烧既效果令油脂更出

✨日本紫海胆军舰
鲜色既海胆望见已经好吸引, 味道鲜甜口感绵滑, 一啲都唔腥

[食事]
✨煎茶煮八爪配山芋蓉
弹牙鲜味既八爪鱼须配上绵滑既山芋蓉好夹, 仲有少量既姜丝辣辣地好惹味

[卷物]
✨吞拿鱼蓉小卷
香葱吞拿鱼蓉加埋紫苏叶整成既小卷好香紫苏叶既味道令到小卷更特别

[吸物]
✨雪白既鱼汤配上海带同豆腐粒, 食完寿司饮暖下个胃

[甜品]
✨士多啤梨泡芙拼抹茶蕨饼
士多啤梨酱似欣欣杯既味道, 抹茶蕨饼够烟韧浓味配埋红豆一齐食一流

吞拿鱼丼🍱($208)
吞拿鱼腩, 灸烧吞拿鱼, 拖罗蓉, 加埋醋饭呢个丼饭丰富得黎又新鲜, 好满足

炸软壳蟹手卷🦀($48)
酥脆既软壳蟹好大件, 足料既手卷

碎葱吞拿鱼腩手卷🐟($48)
油脂味好香加埋香葱, 啲碎葱吞拿鱼腩由头到尾都有超足料

油甘鱼腩手卷($48)
两片新鲜爽口既油甘鱼腩配上寿司醋饭超夹

呢间既食物性价比高, 无论单点定Omakase 都有水准😚
2023-09-06
  • Dinner Omakase