2023-11-06
♡♡♡📍 La Famille (钻石山)钻石山龙蟠街3号荷里活广场1楼181号舖有时就算唔系生日,都会有种想食蛋糕嘅冲动,但成日都见到出面啲蛋糕都偏大个,又或者太多cream会有啲heavy🙈 ,但系呢间La Famille就出一啲比较细小可爱嘅戚风蛋糕仔,岩哂想奖励自己又唔想太邪恶地食甜品嘅朋友仔❤️🍽️皇牌士多啤梨既然系皇牌既又点会唔试下呢🤣🤣~由系外观上已经劲吸引,系士多啤梨既颜色🫶🏻,士多啤梨好香甜,每一啖都有士多啤梨既香气,真系好好味🥰~而且价钱又唔贵都只系60蚊炸😆🫶🏻~性价比极高🤭!🍽️香印青提香印提子好青绿好fresh😆,上面仲有一层透明jelly,晶莹剔透🤤~底层蛋糕唔会太厚身,好有弹性、松松软软~整体黎讲好具有提子清香味道,唔会太过腻😆🤤。🍽️香芒热情果香芒热情果既果味好香浓,外观既颜色好吸精,芒果同热情果味原来可以咁夹🥰🥰~戚风蛋糕好松软,又唔会太甜🫶🏻,真系岩岩好🤣~🍽️泰式奶茶今次仲见到有新出嘅泰式奶茶味,颜色望落去已经觉得好特别🤣,而蛋糕味道上都真系有淡淡嘅奶茶味,上层仲有泰式奶茶布甸,中间仲有甜甜嘅芝士,更加突出呢个系奶茶蛋糕,好好食😋
📍 La Famille (钻石山)
钻石山龙蟠街3号荷里活广场1楼181号舖
🍽️皇牌士多啤梨