2020-12-25 2687 浏览
个人认为港式打边炉同日式打边炉嘅分别,就是港式边炉嘅配料真系超级多,肉类海鲜蔬菜丸各样都好丰富。而日式打边炉食嘅就系佢高质嘅牛肉,如果啲牛肉唔靓其实佢真系冇咩可取之处。因为我自己倾向钟意食港式打边炉多啲,钟意佢丰富嘅选择。讲咁多我系想带出,食过好多间日式打边炉放题,真系唔系每一间嘅牛肉都好好食,就算比到最高价钱嘅牛肉火锅,有啲都系好一般而日式边炉黎讲,日牛嘅性价比真系好高,佢嘅牛肉牛味好出,价钱唔贵,所以我经常都encore!食过佢三个价钱嘅牛肉,个人认为最平𠮶个最一般,但系都好过牛刷锅个d。最贵𠮶个好食但唔特别,中间𠮶个性价比最高,而我觉得系三款入边最好食嘅,因为佢牛味最浓郁。佢嘅猪肉都唔差,鸡肉都够滑,仲有乳酪同埋嘢饮任食。埋单都系$100松啲,因为佢而家做紧第二位半价

佢嘅猪肉都唔差,鸡肉都够滑,仲有乳酪同埋嘢饮任食。

埋单都系$100松啲,因为佢而家做紧第二位半价