2022-06-15
🎏 港岛吃货系列 — 牛极✨#90cp湾仔篇 #90cp日本篇➖➖➖➖➖近期呢间性价比甚高嘅铁板牛开到成行成市😌营运模式上佢起几似日本餐厅,先喺售票机点餐,之后再揾位,都几似日本嘅拉面舖😂 其实之前都食过一两次,收工路经湾仔见佢冇乜人就入去食个快嘅!美味指数 😋: ⭐️⭐️⭐️ ~ ⭐️⭐️⭐️⭐️环境指数 🏖: ⭐️⭐️⭐️服务态度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️翻兜指数 💫: ⭐️⭐️⭐️ ~ ⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星为满分💯)🥩 牛肩扒 180g $85🥩 西冷 180g $135叫完牛之后其实佢都有自助吧,你可以任添饭沙律同埋罗宋汤😏 如果你系大食嘅就啱晒!不过牛就冇得添啦,尽量都适中🧐 个人觉得我牛肩扒系完成其他,唔知点解其他牛都系偏韧(可能系我煎煮嘅技术问题🥲) 而且性价比都算高🤑 试过佢嘅鸡扒都系唔错都可以一战!老实讲都系食佢嘅性价比,呢种嘅铁板牛市面上都有唔少其他嘅选择不过都偏贵🤧 平民价嚟讲佢算唔错💰Total: $220✅ 性价比高🤑❌ 店员服务态度就参差咗少少,之前我去土瓜湾𠮶间啲姨姨比较识做😂 同埋虽然同场唔系太多人,但系油烟都超劲,卫生环境略逊其他分店,绝对有改善空间🥲🤧💡温馨提示💡大家记住上菜后牛扒要切
#90cp湾仔篇 #90cp日本篇
➖➖➖➖➖
美味指数 😋: ⭐️⭐️⭐️ ~ ⭐️⭐️⭐️⭐️
环境指数 🏖: ⭐️⭐️⭐️
服务态度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️
翻兜指数 💫: ⭐️⭐️⭐️ ~ ⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星为满分💯)
🥩 牛肩扒 180g $85
🥩 西冷 180g $135
💰Total: $220
✅ 性价比高🤑
💡温馨提示💡
大家记住上菜后牛扒要切开慢慢煎啊!睇住overcook🤯
➖➖➖➖➖
📍 牛极 (皇后大道东) (湾仔)
湾仔皇后大道东238-240号地舖