2020-02-17 423 浏览
男朋友前排同朋友去左喜宝食汉堡包,佢地食完都赞不绝口。所以今晚佢都带左我去食。我地叫左一个烤菇芝士牛堡,一个蜜糖芥末菠萝鸡堡同埋一个炸薯格。1. 烤菇芝士牛堡个汉堡包包身有调味同埋底面都有用心烤过,令到包身有少少微硊,好香口。至于个烤大磨菇同牛肉汉堡扒都烹调得啱啱好,保留到佢地应有嘅水份系每样食物入面。而且,佢地嘅调味都好足够,加上半溶嘅芝士同埋番新鲜嘅配菜,简直系完美配搭。2. 蜜糖芥未菠萝鸡堡如上述,个汉堡包包身都有被用心烹调过。至于d配料,块鸡扒煎得好香口,好 juicy,同埋调味都岩岩好。而块菠萝有微微烤过,保留到成块菠萝嘅水份,好 juicy!!! 配上芥末酱,令到成个包酸酸甜甜,又有少少芥未嘅辣,好开胃。至于个薯格,就 normal,有正常水准,冇乜特别。我下次打算试佢个炸烧卖,睇到隔离枱食,好似好正咁

1. 烤菇芝士牛堡

2. 蜜糖芥未菠萝鸡堡