2023-04-16
.@chubbybento.hk (沙田).今日大帮手突然台湾mood来🇹🇼search咗沙田附近 就机缘巧合来到呢间位于伟华的「小胖台湾便当」.嘢食种类都算多 各式各样的便当 面类 小食 手摇价格都均真.1.台湾铁路大排骨 $68(配台湾手工汤面)9.3/10.排骨算多 虽然唔系特别脆口但味道 & 口感都好好尤其贴心分开汤面和排骨你就可以避免排骨变淋 丧失了本身炸的存在...反而系𠮶手工汤面我觉得还好有d似软身 & 幼细版嘅 米线唔系唔好味.. 而系无咩surprised..但汤清甜对于唔钟意重口味汤粉嘅你其实适合!.(𠮶烚菜系 +$14小食 本身系葱油.. 可以全走🫶🏻).2.三杯蜜汁烤鸡排 $62(+$12 升级卤肉饭)= $749.4/10.蜜汁鸡排很爽..份量足够.. 皮香柔嫩..蜜汁入味.. 完全系奥尔良口味🤣我对于呢个口味无法抵抗...𠮶便当入边仲有好多小菜.. eg.. 煎蛋(呢个无乜特别 但𩠌埋只有加成🤣)仲有大帮手最爱嘅粉丝卤肉饭当然更爽但$12 cp值我觉得还好唔系多特别多卤肉& 卤肉唔算特别出色(正常质素?)肉的分布似肉条多d..偏多肥膏 但又唔系𠮶种让你欲罢不
@chubbybento.hk (沙田)
今日大帮手突然台湾mood来🇹🇼
嘢食种类都算多
各式各样的便当 面类 小食 手摇
价格都均真
1.台湾铁路大排骨 $68
(配台湾手工汤面)
9.3/10
排骨算多 虽然唔系特别脆口
但味道 & 口感都好好
尤其
贴心分开汤面和排骨
你就可以避免排骨变淋 丧失了本身炸的存在..
反而系𠮶手工汤面我觉得还好
有d似软身 & 幼细版嘅 米线
唔系唔好味.. 而系无咩surprised..
但汤清甜
对于唔钟意重口味汤粉嘅你
其实适合!
(𠮶烚菜系 +$14小食 本身系葱油.. 可以全走🫶🏻)
2.三杯蜜汁烤鸡排 $62
(+$12 升级卤肉饭)= $74
9.4/10
蜜汁鸡排很爽..
份量足够.. 皮香柔嫩..
蜜汁入味.. 完全系奥尔良口味🤣
我对于呢个口味无法抵抗..
仲有大帮手最爱嘅粉丝卤肉饭当然更爽
但$12 cp值我觉得还好
唔系多特别多卤肉
& 卤肉唔算特别出色(正常质素?)肉的分布似肉条多d..
偏多肥膏 但又唔系𠮶种让你欲罢不能的油香🤣
但如果唔加卤肉 我觉得cp值好高!!
仲要以上set都送冷泡茶
我哋选择咗(苹果 & 栀子花)
份量 味道 都绝对对得住呢个set嘅价钱!
3.夜市炸鱿鱼 $38
9.2/10
小食店都要试试!
$38嘅份量 绝对可接受!
炸感强 香脆
有d姨姨好热情
有d姊姊好厌世
any肥 希望帮到大家
因为都出奇哋好多人dm我会唔会出呢间嘅kcal🫶🏻
#香港美食 #港式餐厅 #卡路里 #饮食记录 #饮食控制 #营养 #健身 #健康饮食 #无添加 #减脂 #增肌减脂 #增肌 #减肥餐单 #减脂餐 #myfitnesspal #fitnesshk #hkfitness
#calorieswithmic沙田 #calorieswithmic台湾嘢