2021-04-22
朋友姓翟,就嚟系佢牛一,特登拣咗呢间叫翟道翟带佢食🤣食完更加觉得自己拣得无错!环境位于中海日升中心,位置唔算核心,但附近其实好多写字楼大厦,都便利,餐厅环境宽敞,坐得舒服。餐牌选择应有尽有,重点系价钱唔贵呀!泰酸辣生虾(4只) $44 好抵食!平均都系$11/1只,生虾干净无异味,配蒜头及酱汁食开胃前菜!辣肉碎生菜包 $82 又系好抵食!辣肉碎十分之多,重香料味,亦几辣,好惹味!冬荫公虾汤(2位用) $58 计到人数份量,虾好大只,肉质正常,索到汤底,冬荫公汤相对上就重奶得制,甜味较高,酸度辣度不足。炭烧牛肉/鸡肉串烧 $18/串 次次食泰国嘢都忍唔住要食串烧,炭烧牛肉牛味略为薄,鸡肉就唔错。泰风味烧原只大尾鱿 $108 好有风味,烧得啱啱好,加埋酱汁,口感烟韧有咬口,必点!原个菠萝鸡肉炒饭 $98 菠萝炒饭又系我另一个泰菜favorite,一定要好多肉松先啱我口味,呢到就做到啦!仲好多腰果,饭底炒得金黄色够干身,带菠萝甜味,同为必吃!椰汁糕 $24 最后仲叫咗个泰式椰汁糕,热食甜点,椰味香,口感好绵糯,味道较甜,钟意甜嘅就不能错过。总括而言,CP值好高嘅泰国菜餐厅,价钱唔贵,份量多,
餐牌
选择应有尽有,重点系价钱唔贵呀!
泰酸辣生虾(4只) $44
辣肉碎生菜包 $82
辣肉碎生菜包
又系好抵食!辣肉碎十分之多,重香料味,亦几辣,好惹味!
冬荫公虾汤(2位用) $58
炭烧牛肉/鸡肉串烧 $18/串
炭烧牛肉/鸡肉串烧
泰风味烧原只大尾鱿 $108
泰风味烧原只大尾鱿
好有风味,烧得啱啱好,加埋酱汁,口感烟韧有咬口,必点!
原个菠萝鸡肉炒饭 $98
原个菠萝鸡肉炒饭
椰汁糕 $24
椰汁糕
总括而言,CP值好高嘅泰国菜餐厅,价钱唔贵,份量多,味道又唔错,坐得亦舒服,会推介朋友嚟食。