2022-10-16
其实呢间位于太子既日本餐厅我已经bookmark左好耐好耐,听闻佢地既刺身定食非常抵食仲好高质,百闻不见如一见,终于揾到时间去试下👻🥢刺身定食($98,18:00后+$30)呢个定食包括:刺身6款、沙律、前菜、面豉汤同埋迷你葱花乌冬。沙律系芝麻酱冷豆腐,而前菜就系炸饺子🥟,落左单先炸所以送上嚟个阵仲系涨卜卜,食落热辣辣㗎👍🏻面豉汤入面仲有好多蚬添😍好有惊喜跟住就到呢个定食既主角-刺身💖当日既刺身为:三文鱼、油甘鱼、黄金鱿鱼、带子、赤虾同𩽾𩾌鱼肝🐟每一样刺身都非常新鲜,三文鱼好大片而且成cm厚,油甘鱼食落油脂香都几出。带子好鲜甜,但黄金鱿鱼就有少少偏咸了。至于我自己觉得最好食既就系𩽾𩾌鱼肝同赤虾🦐当个定食送到上嚟,而入面竟然有𩽾𩾌鱼肝既时候已经即刻心心眼左😍!!!因为我非常钟意食𩽾𩾌鱼肝🤤而质素亦无令我失望,好好食好有油香,入口即溶。除此之外赤虾亦非常高质,虾头入面有极多虾膏,多到系块木板上面形成左一个虾膏池🤣虾肉亦好鲜甜同好厚,沾埋虾膏一齐食系一绝👍🏻👍🏻不过成个餐较失色既地方就系个迷你乌冬,比较淋身唔够弹牙,而且同刺身一齐食唔系好夹,如果可以改成冷乌冬,或者可以转饭就会更好了🙏🏻呢个
🥢刺身定食($98,18:00后+$30)
跟住就到呢个定食既主角-刺身💖
当日既 刺身为:三文鱼、油甘鱼、黄金鱿鱼、带子、赤虾同𩽾𩾌鱼肝🐟
呢个定食整体嚟讲非常非常高质,$98唔使加一CP值真系高到突破天际💜而且味道真系好好,食完之后好满足。除左呢个刺身定食,其他和风定食同丼物既价位都非常亲民,所以快啲去支持下佢地啦👻