2021-09-10
二至三人餐 $170 +$25个餐都好抵食有10吋薄饼,(其实仲有8吋和12吋size选择),有意粉,有小食,有汤,仲有个甜品,真系好丰富。🍕意式风情薄饼 (+$20)卖相相当好,足以媲美高级餐厅。用料亦很丰富,有很多,很多巴拿马火腿和火箭菜,还有两种不同的菇和Cherry蕃茄。哗!不得了呀!估唔到个面仲有唔少贵价嘅松子,真是高级再升级。个薄饼喺薄批埋,个边好脆口,食到最后一口仍然是脆的。另外,最后一口,虽然吃的只是薄饼边加埋芝士,没有其他肉,但吃到芝士的味道原来系好香,系淡淡的清香。虽然我不是太爱芝士,但真系觉得好食,下次必定再返嚟,再试他的四色芝士薄饼。🍝 黑松露卡邦尼 老板真系落足料。首先,有一大「劈」黑松露酱,所以呢个黑松露突出🉐️很。另外,意粉炒得好爽,唔系茶餐厅,或一般food court食𠮶啲意粉咁「林啤啤」。整个味道调校得很恰当,很有维和感。有芝士的黏口,有黑松露的香口,也有紫洋葱嘅爽口,及松子的口感,总之就系好味。又系另一个高级餐厅水准的食物!🍗 奇妙鸡软骨炸得好香脆!个炸面浆很薄身,味道也很好,完全唔觉得热气,食完一粒,不期然要再食多几粒。可能因为天气比较热,所以下次
🍕意式风情薄饼 (+$20)
🍝 黑松露卡邦尼
🍗 奇妙鸡软骨
可能因为天气比较热,所以下次再嚟嘅时候,必定会叫一罐冰冻可乐。
整体觉得薄饼同意粉极之出色,真系有高级餐厅嘅水准。原来厨师是米芝莲三星大厨的学生,怪不得食物是那么美味,是那么意大利🇮🇹!
用料又足,价钱又唔贵, 仲有学生优惠,真系要衬他未被其他星级歺厅挖角前来帮衬,10分10分推介!👍🏼